انواع دهانشویه چیست؟

انواع دهانشویه چیست؟

آیا می‌دانید انواع دهانشویه چیست؟ این انواع مختلف، چه کاربردی دارد و در چه شرایطی باید مصرف شود؟ اگر دغدغه ذهنی شما این موضوعات است، پس با ما در این مطلب از مجموعه ابزار مد همراه باشید تا به کاربرد انواع مختلف دهانشویه، زمان مصرف آن، امکان یا عدم امکان دهان شویه برای کودکان و مطالب زیاد دیگری را بیان کنیم.

دهانشویه چیست؟

دهانشویه، محلول یا ماده‌ای است که برای شستشو و تمیزکردن دهان و دندان‌ها استفاده می‌شود.این محلول‌ها معمولاً شامل ترکیباتی هستند که عمدتاً جهت کاهش بوی بد دهان، کنترل ترکیبات آلودگی و میکروب‌کشی دهان استفاده می‌شوند.

علاوه بر آن، دهانشویه‌ها می‌توانند به بهبود و حفظ بهداشت دهان و دندان‌ها کمک کنند و عوارضی مانند التهاب لثه و پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهند. این مواد انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن‌ها و کاربردشان خواهیم پرداخت.

دهانشویه چیست؟

کاربرد انواع مختلف دهانشویه چیست؟

چندین نوع دهانشویه در بازار موجود است که بر اساس نوع استفاده‌ و ترکیبات متفاوتی که در دارند، متنوع هستند. در ادامه، برخی از نوع‌های رایج دهانشویه‌ها را ذکر می‌کنم:

به نقل از سایت انجمن دندان‌پزشکان آمریکا (ADA):

دهانشویه‌ها بر اساس نوع مصرف به دو دسته کلی: دهانشویه‌های درمانی (therapeutic) و دهانشویه‌های زیبایی (cosmetic) تقسیم می‌شوند. دهانشویه‌های درمانی بسته به فرمولاسیون، هم بدون نسخه و هم با نسخه در دسترس هستند و به کاهش یا کنترل پلاک، التهاب لثه، بوی بد دهان و پوسیدگی دندان کمک می‌کنند.

  1. دهانشویه ضد باکتریال: این نوع دهانشویه‌ها معمولاً شامل ترکیباتی هستند که میکروب‌کشی و کنترل باکتری‌ها مخصوصاً باکتری‌های پوسیدگی‌زا را در دهان و دندان‌ها انجام می‌دهند.
  2. دهانشویه ضد ترکیبات آلودگی: این دهانشویه‌ها برای کاهش بوی بد دهان و کنترل آلودگی دهان موثر هستند.
  3. دهانشویه حاوی فلوراید: این نوع دهانشویه‌ها شامل فلوراید هستند که به محکم کردن دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی آن ها کمک می‌کند.
  4. دهانشویه ضد التهاب لثه: این دهانشویه‌ها حاوی ترکیباتی مانند کلرهکسیدین یا کلرهگزیدین هستند که به کنترل التهابات دهانی و مخصوصاً التهاب لثه کمک می‌کنند.
  5. دهانشویه ضد عفونی کننده: این نوع دهانشویه‌ها معمولاً حاوی ترکیباتی هستند که با عفونت‌های دهانی مانند: زخم‌های دهانی، عفونت لثه و آفت‌های دهانی مقابله می‌کنند.
  6. دهانشویه گیاهی: بسیاری از افراد با الکل و مواد شیمیایی مشکل دارند و مواد گیاهی را ترجیح می‌دهند. در فرمول دهانشویه طبیعی (گیاهی) از الکل یا فلوراید استفاده نمی‌شود؛ اما می‌تواند فواید مشابه دهانشویه‌های شیمیایی را داشته باشد.

همراهان عزیز اگر در دهان خود انواع درمان ارتونسی مانند: ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک یا هر نوع از ارتودنسی‌های شفاف را دارید، توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر نوع دهانشویه، با دندانپزشک متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید تا نوع مناسبی را برای شما تعیین کنند.

کودکان می‌توانند از دهانشویه استفاده کنند؟

به گفته دکتر مرضیه مرساقیان متخصص ارتودنسی کودکان در تهران:

بله، کودکانی که توانایی بیرون ریختن آب دهانش را دارند؛ می‌توانند از دهانشویه استفاده کنند؛ اما باید توجه داشت که استفاده از دهانشویه در کودکان به مراقبت و نظارت بزرگسالان نیاز دارد.

در زیر توصیه‌های مهمی برای استفاده از دهانشویه در کودکان را برای شما خواهیم گفت:

  • داشتن سن مناسب: برخی از دهانشویه‌ها ممکن است برای کودکان زیر ۶ سال مناسب نباشند. بنابراین، پیش از استفاده، از دندانپزشک متخصص کودک خود حتما راهنمایی بگیرید.
  • مقدار مصرف مناسب: مقدار استفاده از دهانشویه را بر اساس راهنمایی دندانپزشک کنترل کنید. معمولاً استفاده از دهانشویه برای کودکان به اندازه یک قاشق چایخوری کافی است.
  • نظارت بزرگسالان: کودکان باید در هنگام استفاده از دهانشویه تحت نظارت یک بزرگسال قرار گیرند، تا از بلعیدن محلول جلوگیری شود.
  • انتخاب دهانشویه مناسب: از دهانشویه‌هایی که به طور خاص برای کودکان طراحی شده‌اند استفاده کنید. این نوع دهانشویه‌ها معمولاً ملاحظات خاصی را در نظر می‌گیرند، مانند: نداشتن الکل و داشتن طعم‌های جذاب‌تر برای ترغیب کودکان.

کودکان می‌توانند از دهانشویه استفاده کنند؟

دهانشویه، قبل یا بعد از مسواک زدن استفاده شود؟

این سوال که آیا قبل یا بعد از مسواک زدن باید از دهانشویه استفاده کرد؛ یکی از سؤالات پرتکرار است. بهتر است بدانید که استفاده از آن، قبل یا بعد از مسواک ممکن است به ترجیحات شخصی افراد بستگی داشته باشد.

با این حال، برای به حداکثر رساندن منفعت و سودی که باید در هنگام استفاده از دهانشویه ببرید، لازم است بر اساس نوع دهانشویه، توصیه دندانپزشک و نحوه مصرفی که تولید کنندگان آن ممکن است بسته به مواد تشکیل دهنده و تداخلاتی که ممکن است با مواد شوینده دیگر مانند: خمیردندان داشته باشد؛ عمل کنید.

آیا در هنگام ارتودنسی دهانشویه می‌تواند جایگزین مسواک شود؟

به طور کلی دهانشویه‌ها چه در هنگام داشتن ارتودنسی و چه زمانی که ارتودنسی در دهان افراد وجود ندارد؛ به هیچ وجه نمی‌تواند جایگزین نخ دندان و مسواک شود و تنها به عنوان مکملی در کنار آن‌ها می‌تواند به هرچه بهتر و بیشتر رعایت کردن بهداشت دهان و دندان به افراد کمک کند.

پس در حالی که دهانشویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه نیست؛ اما استفاده از آن ممکن است برای برخی افراد افزودنی مفیدی به روال بهداشت دهان و دندان باشد؛ چون دهانشویه نیز مزیت دسترسی به مناطقی را دارد که به راحتی و حتی با مسواک به آن دسترسی ندارید.

آیا در هنگام ارتودنسی دهانشویه می‌تواند جایگزین مسواک شود؟

سخن پایانی

در این مطلب از سایت تخصصی ابزار مد به این سؤال (انواع دهانشویه چیست؟) پرداختیم. دانستیم که دهانشویه محلول یا ماده‌ای است که برای تمیزکردن دهان و دندان‌ها استفاده می‌شود. انواع مختلفی از دهانشویه وجود دارد، مانند دهانشویه‌های ضد باکتریال، ضد آلودگی، حاوی فلوراید، ضد التهاب لثه و ضد عفونی کننده.

استفاده از دهانشویه برای کودکان هم ممکن است؛ اما نیاز به نظارت بزرگسالان و راهنمایی دندانپزشک متخصص دارد. در کل بهتر است قبل از استفاده از هر نوع دهانشویه، با دندانپزشک مشورت کنید تا راهنمایی‌های دقیق تری دریافت کنید.

منبع: 

کاربرد انواع مختلف دهانشویه چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فروشگاه های تجهیزات پزشکی
مقایسه، معرفی و راهنمای خرید
مقالات سلامتی
راهنمای استفاده از وسایل و ابزارها